Značaj Enzima za zdravlje

Enzimi i njihova upotreba protiv kancer

Enzimi su specifični proteinski molekuli koji su povezani sa sledećim funkcijama:

Podrška energijama organizma

Varenju

Čišćenju krvi

Čišćenje otpadnih materija iz organizma

Mnogim drugim funkcijama u organizmu

U vrlo ekstremnim situacijama u kojima organima nema drugih izvora hrane, automatski se započinje sa hranjenjem enzima. Kao rezultat toga, telesne strukture organizma polako gube tempo i doživljavaju pad, a samim tim dolazi do razvoja mnogih bolesti specifičnih za stanje uslovljeno nedostatkom određenih enzima.

Terpija enzimima

Šta su proteolitički enzimi

Proteolitički enzimi ili enzimi pankreasa predstavljaju specifičnu kategoriju enzima koji učestvuju u razgradnji komplikovanih proteina hidralizom peptidnih veza (oni povezuju aminokiseline u zajedničke polipeptidne sekvence) uz oslobađanje energije.

Proteolitički enzimi podešavaju performanse proteina u telu. Ovi enzimiposeduju sposobnost rastvaranja živih tkiva bez oštećenja živih tkiva. Postoje razne vrste ovih enzima i svaka grupa utiče na određenu hranljivu materiju, razrijeđujući i raskidajući proteinske veze u istoj, a samim tim ove grupe su u direktnim vezama sa posebnim tipom hranljivih sastojaka korz funkcije razgradnje. Neki od proteolitičkih enzima su  serapeptazanatokinaza , pankreatin,  bromelainrutin , …

Vaša mokraćna bešika je zadužena za skladištenje urina. Ovaj organ je deo vašeg urinarnog trakta i nalazi se u donjem delu stomaka. Malignitet mokraćne bešike postoji u tri osnovne oblike, a to su:

Karcinom skvamoznih ćelija

Adenokarcinom

Karcinom tranzicionih ćelija – najčešći od svih, on započinje razvoj tumora u okviru mokraćne bešike.

Proteolitički enzimi utiču na smanjenje razvoja raka mokraćne bešike.

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com