Omega-7 značaj i prednosti

Siguran sam da je većina vas dobro upoznata sa zdravstvenim prednostima Omega 6 i Omega 3. Obe su esencijalne masne kiseline koje naše tijelo ne može proizvesti i zato moramo uključiti hranu koja je bogata njima u ishrani. Takođe, postoji i omega 9, ali kako telo to može proizvesti, ne smatra se esencijalnom masnom kiselinom.

Sada možete dodati još jednu ne-esencijalnu, ali korisnu masnu kiselinu na omega listu sa nekoliko zdravstvenih prednosti, a to je omega 7. To je manje poznata mononenasićena mast koja se ovih dana dobija mnogo pažnje.

Kad sam čuo za omega 7, radoznalost me je iznervirala i prošao kroz neke zdravstvene časopise, članke o zdravlju i blogove. Takođe, razgovarao sam sa nekoliko poznatih doktora i nutricionista kako bih saznala detalje o tome. Ono što sam našao je vredno razmjene, i tako sam napisao ovaj članak ‘Top 9 zdravstvenih koristi od omega 7 koje trebate znati’. Pročitajte članak do kraja i ažurirajte se s ovim nedavnom otkrićem.

Šta je Omega 7?

Dvije poznate Omega 7 masne kiseline su palmitolna kiselina i vakcenska kiselina. Nedavno je palmitolna kiselina stekla reputaciju za lečenje metaboličkog sindroma, sprečavajući bolesti srca i druga medicinska pitanja. Spada u klasu nezasićenih masnih kiselina. Napravljeno je od našeg tela, ali i prirodno pronađeno u nekoliko biljaka.

* Omega masti su zdrave trans-masti. Transmaši imaju lošu reputaciju zbog izazivanja upale i iritacije arterijskih obloga. Ali omega 7 masne kiseline kao vakcinisana masna kiselina predstavljaju oblik transmaša, ali su zdravi i imaju potencijalne zdravstvene koristi? Nalazi se u mlečnim proizvodima i pomaže u prevazilaženju upale. Ali da, vodite računa da ne jedete previše masnih namirnica da biste podržali njenu akciju.

Bolje je ne mešati palmitolnu kiselinu sa palmitinskom kiselinom, koja je zasićena mast i poznata je štetna mast koja promoviše zapaljenje i povećava rizik od srčanih oboljenja i doprinosi dijabetesu tipa 2.

Suprotno palmitinskoj kiselini, palmitolna kiselina ili omega 7 obećavaju zdravlje srca i digestivni sistem. Nekoliko studija koje su sprovedene na ljudima pokazuju da je omega-7 potencijalni zdravstveni podsticaj. Uđimo u njegove detalje.

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com