Značaj Cordyceps pečurke

Ova gljivica leči rak pluća i pomaže prilikom regeneracije belih krvnih zrnaca

Kordiceps, naučno poznat kao Cordiceps sinensis je jedna od veoma značajnih gljiva u tradicionalnoj kineskoj medicini. Prva upotreba ove gljive je bila zabeležena u 15 veku a vrlo je verovatno da je ona korišćena vekovima pre toga.

Ovaj biljka povećava životnu energiju, jača imuni sistem, povećava dugovečnost I poboljšava kvalitet života. Kordiceps se takođe koristi u kineskoj tradicionalnoj medicini za lečenje bolesti bubrega.

Supstanca se dobija na veoma čudan način delovanjem gljivica na insekte koji žive u zemlji. Sama gljiva se nalazi na glavama gusenica a žive na velikim visinama u planinama Tibeta. Na žalost zbog veoma teškog sakupljanja originalne supstance i prirodnog kordicepsa većina proizvoda koji se prodaju širom sveta se veštački uzgajaju.
kordiceps gljivica

Istražuvanja sa kordicepsom

Po najnovijim istraživanjima Memorial Slogan Kettering Cancer Center, kordiceps ima izražena antitumorska dejstva. Ovaj istraživački centar je objavio studiju o tome da je kordiceps toksičan za ćelije raka pluća a potvrđuje se da on takođe može da pomogmne organizmu prilikom borbe sa infekcijom limfocita, samanjuje razmnožavanje kancerogenih ćelija I pojačava aktivnost zdravih ćelija.

Objavljeno je da su se poboljšali mnogi rezultati kod obolelih od raka, takođe se ovaj preparat preporučuje prilikom uzimanja hemoterapije jer povećava otpornost organizma i toleranciju na ovaj način lečenja a uz to povećava obnovu belih krvnih zrnaca.

bela krvna zrnca
Bela krvna zrnca

Sastav kordicepsa

Koridceps nije toksičan i preporučuje se da ga konzumiraju i zdrave osobe jer je izuzetno hranjljiv. Gljivica sadrži esencijalne aminokiseline, komleks vitamina B, vitamin E I K, masne kiseline uključujući oleinsku kiselinu, mononezasićene masne kiseline koje se nalaze i u maslinama.

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com