Virus koji ubija kancer

Najnovija studija Univerziteta UC San Francisko je pokazala da ubica kancera onkolitni virus koji je trenutno podvrgnut kliničkim isipitivanjima može da bude PRAVA vakcina za kancer, pošto u nekim slučajevima direktno uništava razne tipove kancera.

Ovaj virus ne samo da ubija direktno neke ćelije raka on obaveštava imuni sistem da je tumor prisutan u organizmu, koji se aktivira i počinje da uništava kancer.

Koristeći najnoviji pristup u kome se istražuje onkolitni virus koji napada tumore, nova studija koja je objavljena 19. Decemrba 2017 u časopisu Cancer Research je objavila iznenadjujuće novine o tome kako virusna infekcija može da sarađuje sa imunim sistemom u cilju napada i uništenja kancerogenih ćelija. Uva studija ističe da je moguće kombinovati ovu formu terapije sa imunoterapijama kao što su inhibitori stanica, koji daju krila imunom sistem u cilju uništenja kancera.

Univerzitet San Francisko
Univerzitet San Francisko

Istorija lečenja kancera virusima

Ideja da virusi mogu da se bore protiv kancera počinje u 20 veku, kada su doktori primetili da se pacijenti koji su oboleli od kancera oproavljaju i doživljavaju drmatičnu remisiju posle nekih virusnih infekcija. Istraživanja na onkolitnim virusima traju od 1980 godine, ali prateći FDA uputstva prva prava studija na ovom virusu je počela 2015 godine. Takođe ovaj sistem lečenja se pomno prati kao veoma obećavajući terapeutski tretman koji je u razvoju i koji tek treba da dostigne svoj pun potencijal.

Istraživači se trude da shvate kako virusne terapije zapravo ubijaju kancerogene ćelije i kako optimizuju odgovor imunog sistema na prisustvo kancera, pošto je virus sposoban da napadne kancer na razne načine, direktno ga inficirajući, povećavajući nivo tumorskih proteina koji aktiviraju odgovor imunog sistema i oštećujući snabdevanje krvi tumora koja mu je potrebna za opstanak.

Da bi bolje razumeli ove mehanizme rekacije virusa došlo je do kolaboracije izmedju istraživača Donalda McDonlda, MD, PhD i istraživača San Fracisko biotech Silla Jen Biothereapeutics Inc. čije se sedište nalazi u Korei.

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com