Istočna medicina koristi mnoštvo različitih biljaka i gljiva. Zanimljivo je i to što je reishi gljiva posebno popularna.
Ona nudi raznovrsne potencijalne ne zdravstvene prednosti, uključujući podizanje imunološkog sistema i borbu protiv raka. Međutim, njegova sigurnost je nedavno dovedena u pitanje.
Ovaj članak će vam reći šta treba da znate o potencijalnim prednostima i rizicima reiši masti.

Šta je Reiši pečurka?
Reishi pečurka , poznata pod imenom Ganoderma lucidum i lingzhi , je gljiva koja raste na raznim vrućim i umjerenim lokacijama u Aziji.
Već dugi niz godina ova gljiva je osnova istočne medicine.
Gljive sadrže nekoliko molekula, uključujući triterpenoide, polisaharide i peptidoglikane koji imaju svoje zdravstvene efekte.
I dok sama pečurka može da seje sveža, takođe je uobičajeno koristiti prašak oblik mačaka ili ekstrakta koji sadrže ove specifične molekule.
Ovi različiti oblici su testirani na nivou ćelija, ali iu okviru istraživanja koja obuhvataju životinje i ljude.
Niže je navedeno 6 naučno proučavanih prednosti reishi pečurke. Prve tri su podržane jačim dokazima, dok podrška za druge nije konačna.
Za više informacija posjetite https://www.eistria.com