Prirodne terapije protiv kancera

10 prirodnih terapija za kancer koje svako može da priušti

Kancer može nastati zbog brojnih zdravstvenih problema uključujući manjak kiseonika, slab imuni sistem, povećanu kiselost organizma i povećanu toksičnost i tom prilikom dolazi do mutacije DNK. Svi ovi problemi mogu biti tretirani a samim tim i kancer na prirodan način.

Prirodni tretmani su veoma pristupačni ali oni ne obuhvataju samo konzumaciju pojedinih suplemenata već i promenu celokupnog načina života i izbacivanje loših navika. Sledećih 10 prirodnih metoda dokazano smanjuju simptome kancera, brzinu širenja i napredak kancerogenih ćelija.

Katogena dijeta

Hrana se može koristiti kao prirodi metod lečenja. Katogena dijeta je bogata zdravim mastima i ulgljenim hidratima. Ova dijeta stimuliše proizvodnju ketona u vašem organizmu kroz biološke procese koji su povezani sa korišćenjem kiseonika od strane mitohondrija.

Ishrana koja utiče na mitohondrije i sintezu energije povećava rizik od stvaranja slobodnih radikala koji dovode do mutacije ćelija. Mutacije mogu da dovedu do teških kancerogenih oboljenja poput kancera creva, kancera pluća i kancera dojke.

Katogena dijeta smanjuje količinu energije koja mora da se nadoknadi konverzijom glukoze koju organizam pronalazi u jednostavnim šećerima. Na ovaj način se organizam aktivira i pozitivno se utiče na metaboličke poremećaje.Kancerogene ćelije bukvalno isisavaju svu energiju koja se dobija fermentacijom glukoze. Fermentacija glukoze se takodje naziva i anaerobni metabolizam koji dovodi do smanjenja nivoa kiseonika u organizmu i povećava kiselost.

Dijetetski proizvodi organskog porekla, dobre masne kiseline koje dobijamo iz kokosovog ulja i avokadoa, voćke sa niskim nivoima ugljenih hidrata, povrće poput asparagusa, limuna su katogene namirnice koje imaju zaštitnu formulu protiv kancera. Katogena dijeta je pokazala osobinu da smanjuje progresiju kancera za 50%, produžava život i poboljšava kvalitet života obolelih od kancera.

Više informacija o katogenoj dijeti možete pročitati u članku ovde

Hiperbarična komora, komora sa kiseonikom

Poboljšanje kompletnog zdravstvenog stanja možemo očekivati kad kombinujemo hiperbaričnu komoru su katogenom dijetom. Rezultat je smanjenje razvoja tumora, poboljšano stanje ketoze i niža koncentracija glukoze u krvi. Ovo je veoma moćan sistem za lečenje kancera.

Hiperbarična komora za kiseonik pomaže da se odklone dva glavna fizička problema koji utiču na razvoj kancera a to su manjak kiseonika u organizmu i povećana kiselost organizma. Hiperbarična komora smanjuje nedostatak kiseonika u ćelijama a na taj način se ujedno smanjuje i kiselost organizma.

Za razliku od kancerogenih ćelija, normalne ćelije ne mogu da opstanu bez adekvatnog snabdevanja kiseonikom. Hiperbarična komora je efikasna u povećanju kiseonika kod svih ćelija i organa ujedno ovaj tretman povećava PH vrednost organizma, na taj način se poboljšava fukcionalnost ćelija.

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com