Kancer pluća

Kinske biljke koje leče kancer pluća

Prednost kineskih pacijenata koji se leče hemoterapijom je biljka Astragalus koja se koristi kao pomoćni preparat za smanjivanje neželjenih dejstava hemoterapije, smanjujući njenu toksičnost kod zdravog dela organizma i povećavajući šanse obolelih za ozdravljenjem i kvalitetnijim životom posle hemoterapije.

Dok je upotreba medicinskih biljaka deo kineske tradicije i tretiranja bolesnika kod prosečnog evropskog i američkog pacijenta se ne koristi prirodna medicina prilikom anti-kancer tretmana. Ovi pacijenti nikad nisu ni čuli da neke biljke imaju anti-kancerogena svojstva i da mogu da povećaju učinkovitost hemo terapije i drugih terapija.

Jedan od uzroka je ignorisanje farmacije i njen pritisak na zdravstvo, koje se drži samo jednog vida učenja i lečenja a to je upotreba veštačkih lekova za lečenje kancera i klasičnih metoda poput hemo terapije.

Otprilike 133 kineske biljke su korištene do dana današnjeg za lečenje kancera pluća.

Ove biljke se uglavnom koriste kao pomoćna sredstva postojećim klasičnim terapijama, stimulativna sredstva imunom sistemu i kao preparati koji sprečavaju određene simptome kancera, takođe i kao samostalni anti kancer agensi kod ljudi koji odbijaju klasični tretman lečenja.

Prilikom istraživanja 2013 godine ustanovljeno je da se najčešće koriste sledeće biljke za lečenje kancera pluća:

Astragalus jedna od najčešće korišćenih biljaka u tradicionalnoj kineskoj medicini, koren ove biljke je prirodni aktivator imunog sistema. Naučnici su dokazali da astragalus inhibira rast kancera pluća, smanjuje mogućnost invazije, pojačava delovanje imunog sistema, smanjuje efekte hemoterapije na zdravi deo organizma, smanjuje supresiju imunog sistema. U jednoj studiji su čak upotrebljavane astragalus injekcije koje su izuzetno pojačale delovanje hemoterapije.

Nan Sha Shen ili takođe zvani američki silvertop koren, American silvertop root deluje kao antibiotik i smanjuje suvi kašalj proizvodeći sluz koja osvežava bolesna pluća. Ova biljka smanjuje upale u organizmu, vaskularno širenje i smanjuje nivo komponenti koje promovišu rast kancera.

Gan Cao slatki koren ili licorice root poboljšava sekreciju sluzi u plućima. Doktori ovu travu prepisuju ljudima koji imaju kratak i ubrzan dah i ne mogu da nadišu dovoljnu količinu vazduha.

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com