Kancer debelog creva

Rak debelog creva metastaze ishrana i dijeta

Rak debelog creva metastaze i njihov nastanak su direktno povezani sa ishranom. Rak debelog creva metastaze mogu da se zaustave pravilnim unosom određenih namirnica. Ovo nije isključiv i samostalan metod za zaustavljanje raka debelog creva ali regulisanjem svoje ishrane i dijetom utičemo na uzrok nastanka bolesti.  Takodje treba napomenuti da je veoma čest uzročnik nastanka raka debelog creva kandida tako da obavezno uz ishranu treba redovno uključiti i probiotike jer su dobre bakterije i njihova masovna prisutnost odličan borac protiv kandide.

Na rak debelog creva se može preventivno uticati tako da u narednom tekstu sve ono što navedem mogu da primene i ljudi koji nisu oboleli od kancera debelog creva a želeli bi da spreče njegov razvoj.

adenokarcinom crevaAdeno karcinom je najčešći oblik raka debelog creva. Ovaj tip kancer u velikom broju slučaja  se odstrani  operativnim putem tako što se ukloni deo creva koji je oboleo a zatim se zračenjem i hemioterapijama veoma uspešno čisti iz organizma. Ono što je bitno da naglasim da pacijenti posle uspešnog čišćenja trebaju da obrate pažnju na stopu povrata ovog karcinoma, koja je najviša u odnosu na ostale kancere. Visoka stopa povrata je direktno povezana sa matičnim ćelijama koje su takođe kancerogene a koje ne uništava hemioterapija. Dobri preparati za regeneraciju i odklanjanje grešaka u DNK nizovima matičnih ćelija su konjugovana linolna kiselina, beta karoten i ulje pasijeg trna za oralnu upotrebu, takodje i laneno ulje. Ako pak niste primenjivali neki od ovih prirodnih preparata i rak debelog creva se razvio na drugim mestima a to su uglavnom jetra, pluća i drugim unutrašnjim organima preporučuje se od alternative upotreba vidatox kapi, protokola b17 vitaminom i upotreba artemisinina.

Ko što sam naveo u ovom tekstu ćemo pričati o ishrani koja suzbija i preventivno deluje na rak debelog creva metastaze.

crveno mesoObilne studije koje se sprovode širom sveta su pokazale da se svakodnevnim unosom crvenog mesa u organizam povećava rizik od kancera debelog creva a takođe je dokazano da crveno meso hrani već razvijeni kancer. Takodje razni antibiotici koji ma se hrani bolesna stoka, steroidi,veštački  vitamini i minerali i hrana koja ubrzava rast veoma štete ljudima koji su oboleli od kancera i koji imaju već razvijene metastaze u organizmu. Treba izbegavati životinjsko meso i proteine treba uzimati iz ribe, ćuretine ili mahunarki. Samo varenje crvenog mesa i hemikalije koje smo naveli povećavaju stres u DNK creva i pojačavaju napredovanje bolesti

Beli luk je dobar za rak debelog creva metastaze. Beli luk ima antibakterijske karakteristike i u slučaju prisustva raka ili prevencije od njega smanjuje broj loših bakterija. Beli luk je veoma bogat mineralima sumporom i selenom  koji su veoma aktivni prilikom lečenja raka debelog creva.

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com