Esijak (Essiac) -Oijbwa

Esijak (Essiac) čaj je dobio svoje ime po dami Rene Caisse travarki koja je napravila brojne biljne mešavine a ime ovog čaja je jedinstveno u smislu obrnutog imena njegove izumiteljke. Ova gospođa je živela u Kanadi i pokrenula je besplatan program lečenja 1934 godine. Te godine ona je formirala besplatan smeštaj za ljude koji pate od maligniteta i koji su teško bolesni u naselju Bracedridge tačnije zastarelom britanskom Lion Hotelu. Ovaj hotel je dobila u zakup od jednog dolara koji je plaćala svakog meseca. Svoj kompletan rad Rene je započela zbog svoje tetke i očuha koji su oboleli od maligniteta. Ona je bila fascinirana upotrebom biljaka i čaja kojima se lečio malignitet i uspešno je primenila tretmane na svoje rođake.Tim uspehom se pokreće niz događaj koji će obeležiti početak korišćenja Esijak čaja u zapadnoj civilizaciji.

Gradski savet Bracedridge zajedno sa nekoliko veoma stručnih lekara i izlečeni pacijenti koji su paralelno bolovali od diabetes melitusa i maligniteta su počeli umnogome da pomažu rad centra za lečenje obolelih od maligniteta. Zahvaljujući pomoći gospođi Rene je omogućena briga nad obolelim u dobrim uslovima za bolesnika.  Cassie je napravila takođe dogovor sa kompanijom Resperin, kojoj je dala ovlašćenje za autroizaciju njenog čaja Esijak. Ali posle određenog vremenaova firma je izgubila interesovanje za čaj i ceo projekat je otišao u zaborav. Sve ove vesti i intrige oko čaja Esijak i njegovih lekovitih moći su stigle do alternativnog lekara dr. Gary Gluma, koji se bavio lečenjem vrhunskih sportista.

Dr. Glum je čak napisao knjigu o ovom čaju i nazvao je „Anđeo, lečenje i pomoć Rene“ koju je posvetio travarki Rene Caisse

Uspešnost esijak čaja kao leka za kancer

Esijak čaj je pokazao veoma uspešan i širok spektar uticaja delovanja kod ljudi obolelih od maligniteta. Treba naglasiti da je nosilac kompletnog anti kancer tretmana biljka Rumex acetosella (sheep’s sorrel).

Nijedan nekovencionalni tretman ne treba koristiti bez kvalitetne ishrena koja ograničava mogućnost da će unešena hrana ujedno pojačati u ubrzati razvoj kancera. Obratite takođe pažnju na upotrebu plastike i aluminijuma koje treba izbegavati za vreme konzumacije Esijak čaja. Ako se pojave gljivice na čaju, ili boci kompletan sadržaj treba baciti.

Ovaj čaj ne treba izlagati prejakoj sunčevoj svetlosti jer sunce uništava neka jedinjenja koja su lekovita u ovom preparatu.

Treba napomenuti da ovaj čaj ne treeba hladiti u smislu stavljanja u zamrzivač, frižider ili dodavati kocke leda.

Esijak čaj se smatra izuzetnim sredstvom za suzbijanje raznih vrsta maligniteta. Iako se svi biljni sastoji nezavisno koriste oni u u kombinaciji deluju mnogo bolje. Precizna količina svake biljke predstavlja pravi prirodni recept za lečenje tumora.

Esijak čaj sadrži četri glavne biljke koje se kultivišu iz vegetacije oblasti Ontario u Kanadi. Inovativni metod u zapadnoj kulturi vuče poreklo od Ojibway kanadskih indijanaca. Mnogi brendovi ovog čaja baš i imaju naziv po ovom indijanskom plemenu.


 

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com