Borba protiv kancera prirodnim putem

Uticaj spoljne sredine i mnoge promene usred modernizacije i ubrzanog razvoja tehnologija i modifikacije prirode uključujući sve veći porast zagađenosti usled visokih emisija gasova i razvoja privrede, polako ali sigurno dovodi do granica izdržljivosti ljudski organizam. Svi ovim faktori veoma nepovoljno utiču na zdravlje čoveka, jer su nagli i nedozvoljavaju našem organizmu da se prilagodi.

uništavanje prirodnog staništa
Uništavanje prirodnog staništa jedan od razloga epidemije kancera

Modifikacija prirodnog staništa

Iako je je naučna grana genetskog inžinjeringa donela mnoge pogodnosti u cilju prilagođavanja vrsta i ubrzavanja procesa evolucije, ona nije svoje modifikacije što zbog straha a takođe i zbog zabrana prilagodila ljudskoj genetskoj strukturi.

Ove promene koje su izvedene na mnogim životinskim i biljnim vrstama u cilju povećane produktivnosti i naglašavnja pojedinih genetskih osobina radi povećanih prinosa ili pospešivanja zaštitnih mehanizama pojedinih vrsta ili ubrzanog razvoja  su u nekim slučajevima veoma negativno uticale na kompletan ekosistem uključujući i čoveka kao sastavni deo njega. Zagađenjima , uticanjem na tokove evolucije i mnogim drugim fakotorima smo pokrenuli neminovne reakcije na prvom mestu ljudskog organizma koje se manifestuju kroz neka hronična oboljenja.

Ovi prekidači su pokrenuli veliku epidemiju promena na ljudskom organizmu, mutiranje ćelija i promene na genima a samim tim hormonske, proteinske i  enzimske poremećaje u organizmu koje su prouzrokovale kancerogena oboljenja. U daljem tekstu ću se usresrediti  na objašnjenju jednog alternativnog pristupa lečenju nekih kancerogenih oboljenja i uticaja pojedinih jedinjenja na mehanizme koji su usko povezani sa razvojem i nastankom kancera, a takođe i njegovim razvojem u organizmu.

Nastanak kancera

Uzrok nastanka kancera je veoma bitan to jest temelj lečenja ovog oboljenja treba da bude baš dijagnoza nastanka kancerogenog oboljenja. Veoma je teško dijagnostivfikovati uzrok nastanka kancera i u nekim slučajevima moderna medicina ima potpuno pogrešan pristup lečenju ove bolesti. U nerazmevanju same bolesti pokrenuti su mnogi mitovi kroz alternativne tretmane o lekovima koji za karatko vreme leče ovo teško oboljenje.

Da razjasnimo, kancer nastaje dugogodišnjim izlaganjem tkiva i ćelija nekom hemijskom ili organskom uticaju ili nekom drugom faktoru koji je naterao organizam da promeni svoje stanje iz normalnog u mutirano a kompletan sistem doveo u stanje da ne može da se izbori protiv ovog oboljenja.

Lečenje raka je postalo nemoguća misija.

Kako je organizam dugi niz godina izlagan raznim negativnim uticajima, tako je potrebno dugoročno delovanje na pojedine procese u sistemu u cilju vraćanja nekih mehanizama koji utiču na dalji razvoj i širenje kancera u normalne tokove. Najlekše je reći, mi imamo lek koji rešava sve probleme. Kako možemo znati koji je to lek ako neznamo izvor nastanka bolesti?

U mnogo slučajeva doktori usled nedostataka odgovora na pitanja nastanka kancera tvrde da je on nastao usled stresa. Naravno ako je tako u potpunosti ako i nisu neki drugi faktori uticali na pacijenta poput naprimer azbesta u starim konstrukcijama zgrada, genetski modifikovane hrane ili lošeg vazduha onda trebamo isključiti faktor nastanka kancerogenog oboljenja kod bolesnog čoveka a samim tim uticati na dalji razvoj bolesti.

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com