Hlorofil i krv

Hlorofil je prisutan u većini zelenih povrća, a neki ga uzimaju kao dodatak za zdravlje. Potencijalne prednosti hlorofila uključuju poboljšanje zdravlja, povećanje energije i borbu protiv bolesti.

Ovde razmatramo moguće koristi hlorofila i dokaze koji ih podržavaju. Takođe ćemo pokriti i načine uzimanja hlorofila u vidu suplementa.

Jedan od primarnih načina uključivanja hlorofila u ishranu jeste jedenje zelenog povrća, poput lucerke i spanaća. Pšenična trava je posebno bogata hlorofilom i dostupna je za kupovinu putem interneta u vidu praha, soka ili kapsula.

Popularni način uključivanja hlorofila u ishranu je uzimanje suplemenata. Oni su dostupni u obliku kapljica, pilula ili kapsula.

Većina suplementa hlorofila sadrži hlorofilin. Hlorofilin je vodotopivi derivat prirodnog hlorofila koji se potencijalno bolje apsorbuje od strane tela nego kada je reč o drugim oblicima hlorofila.

Na etiketi na suplementima koji sadrže hlorofilin može biti naveden „natrijum bakar hlorofilin“ ili „bakarni kompleks hlorofilina“ u sastojcima.

Tečni hlorofil

Za više informacija posjetite   https://www.eistria.com